logo logo

2023-07-17

PmCode NextStep 2 telepítése

Ezen leírás lépésről lépésre bemutatja a program telepítését és az első indítás minden fontos mozzanatát. Segítségével önállóan is üzembe tudja helyezni egy új munkaállomáson a programcsomagot.


TELEPÍTÉS


A PmCode NextStep 2 telepítéshez az adott számítógépen rendszergazdai jogokkal kell rendelkezni a telepítést végző felhasználónak. A használathoz a felhasználóknak minden jogot (írás-olvasás) biztosítani kell a program minden mappájára.

Első lépésként töltse le a telepítő készletet. A 64 bites verziót (javasolt) ide kattintva érheti el.  A régebbi gépeken használható 32 bites verzió innen tölthető le.

Indítsa el a telepítőprogramot, melynek futtatása egy üdvözlő képernyővel kezdődik:


A "Tovább" gombra megnyomása után megjelenő ablakban kiválaszthatjuk a telepítés típusát. Javasoljuk a "Typical" használatát. Erre kattintva folytathatjuk a telepítést.


A következő képernyőn megadhatjuk a program telepítésének a helyét. Ez alapértelmezetten C:\PmCode\Ns2 mappa. Csak indokolt esetben módosítsuk.


Ezután a Végfelhasználói Licencszerződést olvashatjuk el.


Csak abban az esetben folytassa a telepítést, ha tüzetesen végigolvasta, megértette és minden pontját elfogadja! Ha így van, akkor ezt az ablak bal alsó részén levő "I accept the terms of this agreement." (Elfogadom a jelen szerződés feltételeit) jelölőnégyzet bepipálásával erősítse meg. Csak ez után tudja a "Tovább" gombot megnyomni.

A következő ablak "Telepítés" gombjára kattintáskor kezdődik meg a tényleges telepítés.


A programcsomag használatához szükséges a "Firebird 2.5" adatbázis kezelő, amit szükség esetén fel is telepít a program. Ezt engedélyeznie kell, amit az "Igen" megnyomásával érhet el.


Ezen lépés után a telepítés folytatásához szintén szükség lehet az Ön jóváhagyására.


Ha minden sikeresen zajlott, akkor az alábbi ablakban jelzi a rendszer, hogy a programcsomag kész az első indításra.
ELSŐ PROGRAMINDÍTÁSA telepítő elhelyezett az Ön asztalán egy ikont:

  

Erre kattintva indíthatja el a programot.


Amennyiben az adott számítógépre fel van telepítve az NS (a most telepített program elődje, a "varázslós" program), akkor az első indításkor az NS2 megpróbálja átvenni az NS beállításait: úgymint regisztrációs szám, az adatbázis elérési útja, több céges használat esetén a cégek adatait tartalmazó adatbázis helye. Ha ez sikeres, akkor azonnal a bejelentkező (vagy cégkiválasztó) ablak jelenik meg. Adja meg a felhasználói nevét és a jelszavát, és már kezdheti is a munkát!


Amennyiben egy új számítógépre került telepítésre a program, akkor egy üzenetet fog látni:Ezt az "OK" gomb megnyomásával nyugtázhatjuk. Az ezután megjelenő ablakban lesz lehetőségünk a legfontosabb paraméterek megadására.