logo logo

2020-12-17

PmCode NextStep 2020 decemberi frissítés

Elérhető a PmCode NextStep 2020 decemberi frissítése!


Programverzió: v1.20.12.4651, adatbázis verzió: 1071


A fontosabb újdonságok:


  • Több módosítást vezettünk be a szállítói megrendelések kezelésében, pl megadható a gépkocsivezető és a rendszám is.
  • Ha szav.idős készletnyilvántartást használ, akkor hasznos lehet a minimális beszállítási lejárati idő használata. Ha ezt megadja a terméktörzsben (naptári napokban), akkor bevételezéskor ellenőrzi a program és nem enged ettől korábbi lejárattal árut bevételezni.
  • Felkészítettük a rendszert az UNAS webáruházakkal történő kommunikációra

A frissítés futtatása előtt készítsen biztonsági mentést! Ha több gépen is telepítve van a program, akkor ügyeljen arra hogy első lépésként a szerver legyen felfrissítve és más ekkor ne használja a programot.


Mi a helyzet a januártól módosuló NAV Online Számlázás 3.0 bevezetésével? 


Az ősz folyamán a jogszabályoknak megfelelően felkészítettük a programot a 3.0 szerinti számlabeküldésre. Bár a NAV többször is megváltoztatta az adatszolgáltatás struktúráját (legutóbb 2020. december elején), mi elkészítettük a szükséges módosításokat. Ennek tesztelése a héten vált lehetővé. 

Úgy tervezzük, hogy a két ünnep közt kiadjuk azt a frissítést, ami már tartalmazza az új funkciókat. Azonban a program 2021 január 4.-én nem fogj automatikusan átállni! Ha Ön szeretné, akkor manuálisan bekapcsolhatja a 3.0-ás adatszolgáltatást. 


Ennek több oka van. Egyrészt a NAV türelmi időt biztosít az átállásra 2021. március 31.-ig. Erről a hivatalos közleményt itt olvashatja. Másrészt tartunk tőle, hogy még esetleg változnak az új módszer technikai paraméterei.


Terveink szerint ha biztossá válnak a feltételek, akkor egy 2021 elején megjelenő frissítés automatikusan átáll majd a NAV Online Számla 3.0-ra!