logo logo

PmCode Komissió

A mobil applikáció a PmCode NextStep programcsomagban levő vevői rendelések teljesítéséhez nyújt segítséget. Használatával a vevők által megrendelt termékek szállításra összekészítése során fölöslegessé válik a kiszedési lapok nyomtatása. A telefonján kezelheti a nyitott megrendelőket. Láthatja azt is, ha egy munkatársa már elkezdte összekészíteni a megrendelt termékeket. Az áruk kiszedését folyamatosan rögzítheti a programban, már a polcról levételkor megadhatja a ténylegesen teljesített mennyiséget. Ezzel feleslegessé válik az asztali gépen az újbóli adatrögzítés. Gyorsabbá válik a folyamat, papírt és munkaidőt takaríthat meg, csökkentheti a hibák számát.

A kipróbáláshoz az első indítástól számított 14 nap kötelezettségmentes, ingyenes próbaidőszak áll a rendelkezésére. Ezalatt megismerheti az applikáció előnyeit a mindennapi használat során. Használatához szükséges feltételek:

 • Az applikáció önmagában nem működőképes, használatához szükséges a PmCode NextStep 1.20.11-es (v. magasabb) verziója.
 • Amennyiben nem csak a vállalkozásának a telephelyén akarja a programot használni, akkor az internet elérésének fix IP-címmel kell rendelkezni.
 • A program használata során folyamatos adatkapcsolatot (WI-FI vagy mobilnet) igényel.


Az első lépések

 • Frissítse a PmCode NextStep programcsomagot az elérhető legújabb verzióra (minimum v1.20.11)
 • Telepítse a szerverre a mobil applikáció kiszolgálóját (ennek menete ezen dokumentációban megtalálható)
 • Töltse le a mobil eszközére a programot
 • Az első indításkor állítsa be a kiszolgáló elérhetőségét. Ennek lehetősége automatikusan megjelenik. Amennyiben mégsem (vagy módosítani akarja), akkor a fő képernyő jobb alsó sarkában található "Fogaskerék" megnyomásával léphet a "Beállítások" funkcióba.


A kiszolgáló telepítése és beállítása 

 • Ez a rész rendszergazdai ismereteket feltételez.
 • Amennyiben nem csak a vállalkozásának a telephelyén akarja használni a programot, akkor a routeren a külső 211-es portot irányítsa át az adatbázis szervert futtató számítógép 211-es portjára. Ezek az alapértelmezett portszámok, de nem kötelező ezeket használni. Mind a szerver, mind a kliens programban lehetőség van egyedi portokat beállítani. Más lehet a külső és a belső port, ajánlott a külső portot egy magasabb tartományból választani (15000 v fölötte).
 • Az adatbázis szervert futtató számítógépen rendszergazdai jogokkal indítsa el a PmCode NextStep programot. (Jobb klikk a program ikonjára, majd “Futtatás rendszergazdaként”)
 • A "Technikai műveletek"—>"Mobil applikáció szerverének telepítése és frissítése" menüpontba lépve állítsa be a paramétereket, majd telepítse és indítsa el a szolgáltatást. Ez a szolgáltatás lesz a felelős a mobil eszközökön futó program kéréseinek kiszolgálásáért.
 • A PmCode NextStep program frissítése után a szolgáltatást ebben a menüpontban manuálisan kell frissíteni.
 • A szolgáltatást engedje át a tűzfalon.
 • A fokozott biztonság érdekében VPN-t is használhat.


Felhasználók jogai 

A mobil applikációba történő belépéshez jelszó szükséges. Ez a jelszó megegyezik az asztali rendszerben használt jelszóval. A felhasználóknak alapértelmezetten nincs joguk a mobil applikáció használatára. Ezt külön engedélyezni kell számukra a PmCode NextStep program “Technikai műveletek—>Felhasználók és jogaik” menüpontjában a “Mobil Komissió használata” joggal. Ezen kívül a belépéshez a "Jelenleg is itt dolgozik" jelölőnek be kell lenni pipálva. Minden felhasználó csak azokat az információkat éri el a mobil programban, amihez az asztaliban is joga van.


Beállítások 
Több cég (adatbázis) adatait is megadhatja. A napi használat során a program indításakor már név alapján választhatja ki az Önt érdeklő céget.

 • Cég neve: Ezen a néven szerepel majd a cégválasztó listában a vállalkozás.
 • Szerver IP: Az az IP cím, amin elérhető az adatbázis. Vagy a szerverének belső IP címe, vagy az interneteléréséhez tartozó fix IP cím. Ha a belső IP-t adja meg, akkor a programot csak a cégének a belső hálózatára kapcsolódva tudja használni.
 • Port: Az adatbázis elérhetőségének port száma. Alapértelmezésben 211.
 • Alapértelmezett: Amennyiben kiválasztja ezt az opciót, akkor ez a cég fog megjelenni elsőként a cégkiválasztó listában
A funkció a fő képernyő jobb alsó sarkában levő "fogaskerék" megnyomásával érhető el. Ezen az oldalon lehet megadni, hogy milyen paraméterek segítségével érhető el az asztali PmCode NextStep programcsomag adatbázisa. A szükséges értékek megadásában cégének rendszergazdája tud segíteni.

Képek a programról: