logo logo

PmCode PDA Raktáros


BEVEZETÉS


  Minden készletgazdálkodást folytató vállalkozás esetében alapvető igény, hogy a raktárban vagy az eladótérben egy termékről azonnal pontos információkat tudjunk meg: Mennyi az eladási ára? Mennyinek kellene lenni a gép szerinti nyilvántartás alapján? Ha nem annyi van a valóságban, mint gép szerint, akkor azonnal korrigálni kellene a nyilvántartást… Az év végi leltár pedig egy hosszadalmas és fárasztó munka, amin mindenki szeretne mihamarabb túl lenni. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a PmCode PDA Raktár applikáció, mely a PmCode NextStep vállalatirányítási rendszer kiegészítő modulja.


  A csomag fő feladata a következő készletgazdálkodási folyamatok támogatása: 


  • azonnali termékinformációk biztosítása
  • a raktárkészlet gyors ellenőrzése, évközi prompt egyeztetése és korrigálása
  • az év végi leltárak gyorsabb és pontosabb végrehajtása


  Kiegészítő funkcióként lehetőség van:


  • a beérkező áruk készletre vételére
  • raktári kiadások elvégzésére (kiadási bizonylat, szállítólevél, számla előkészítése)
  • vevői rendelések komissiózárására


  A program beépített vonalkódolvasóval rendelkező PDA-kra lett optimalizálva. Elsődlegesen vonalkód alapján azonosítja a termékeket, de lehetőség van cikkszám, gyári cikkszám és névtöredék szerinti keresésre is. 
  AZ ELSŐ LÉPÉSEK  • Frissítse a PmCode NextStep programcsomagot az elérhető legújabb verzióra (minimum v1.23.6).
  • Telepítse és/vagy frissítse a szerverre a mobil applikáció kiszolgálóját (minimum v1.23.6.360). Ennek menete ezen dokumentáció végén megtalálható.
  • Töltse le a mobil eszközére az applikációt.
  • Az első indításkor állítsa be a kiszolgáló elérhetőségét. Ennek lehetősége automatikusan megjelenik. Amennyiben mégsem (vagy módosítani akarja), akkor a fő képernyő bal alsó sarkában található "Fogaskerék" megnyomásával léphet a "Beállítások" funkcióba.
  • Fontos, hogy a PDA úgy legyen beállítva, hogy a vonalkód leolvasása után automatikusan "küldjön" ENTER-t. Ezt a beállítást PDA dokumentációjában megtalálja. Zebra PDA esetén kattintson ide  A FUNKCIÓK RÉSZLETES LEÍRÁSA  BELÉPÉS A PROGRAMBA


  A programba történő belépés jelszóhoz kötött. Csak akkor használhatja a programot, ha erre jogot kapott. A jelszó megegyezik azzal, amivel az asztali rendszerben is belép. Sikeres belépés után meg kell adni a raktárat, melyben használni akarja az applikációt. Ezt a Főmenü felső részén egy legördülő menüben teheti meg. Ameddig ezt meg nem történik meg, addig nem tud belépni a menüpontokba. A kiválasztott raktárat módosítani csak akkor tudja, ha nincs függőben (berögzített és még be nem küldött) készletegyeztetés, bevételezés vagy kiadás. Amennyiben a cégnek csak egy raktára van, akkor az automatikusan kiválasztódik. Az applikációban a megjelenített készletadatok csak erre a raktárra vonatkoznak!
  GYORS TERMÉKINFORMÁCIÓ


  Az eladótérben vagy a raktárban gyakran van szükség a termékek legfontosabb adataira: pl.: egységár, pillanatnyi készlet, stb. Ezek lekérésének a menete a következő:


  • A Főmenüben nyomja meg a “Termékinfó” gombot.  • A megjelenő képernyőn egy szöveg beviteli mezőben villog a kurzor. Ha vonalkód alapján akar keresni, akkor nyomja meg a PDA “vonalkód leolvasása” gombját. A ZEBRA PDA-kon jellemzően a készülék oldalán találja meg. Ha cikkszám, gyári cikkszám vagy névtöredék alapján szeretne keresni, akkor a virtuális billentyűzet segítségével adja meg majd nyomja meg a “nagyítót” (keresés). A megadott szövegnek minimum 3 karakterből kell állnia. A keresés és az adatok lekérésének ideje az adatátvitel sebességétől függően 1-10 másodperc lehet.  • Ha a program egyértelműen megtalálja a keresett terméket, akkor megjelenik a “Termék adatai” oldal.
  • Amennyiben nem találta meg, akkor a bevitt szöveget névtöredékként értelmezi és megjeleníti azokat a termékeket, melyek nevében ez a szöveg megtalálható. (kisbetű-nagybetű nem számít). Álljon rá a keresett tételre és nyomja meg a jobb felső sarokban található zöld pipát. Amennyiben nincs a listán megfelelő termék, akkor a bal felső sarokban található “vissza” gomb segítségével visszaléphet és új szempont szerint kereshet.  • A “Termék adatai” oldalon legfelül láthatja a termék megnevezését, mellette jobbra pedig egy “PDF” gombot. Ez megjeleníti a termékhez kapcsolt dokumentációt, termékleírást, műbizonylatokat, képeket. (Ehhez a funkcióhoz a PmCode NextStep rendszerben rendelkeznie kell a “Dokumentumkezelés” modullal). Lentebb több lapon találja meg a termék legfontosabb adatait. A “Gyors” fül az alapaértelmezett, itt a legfontosabb adatok vannak kiemelve. 
  • A “Készlet” fülön találja a termék készletadatait raktáranként.  • A “Beszerzés” fülön mutatja a program a tényleges beszerzéseket: kitől milyen bizonylaton mennyit és mennyiért vásárolt, valamint a szerződött beszerzési árakat is megtekintheti. (Az árak nettó árak) Ezeket az adatokat csak akkor láthatja, ha joga van hozzá.  • Az “Eladási árak” fülön az eladási árak változásait valamint az értékesítési akciókat jeleníti meg a program. Zölddel a nettó, pirossal a bruttó árak vannak jelölve.  • Az “Alap” fülön találhatóak a legfontosabb alapadatok, valamint itt tudja pótolni a termék vonalkódját és jellemző tárolási helyét is.